Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2007

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΓΩΝΑ!!!

Το ΠΑΣΟΚ καταγραφηκε στη ψυχη του καθε Ελληνα σαν ανατροπη!
ανατροπη του κατεστημενου συστηματος.
μηπως ομως σημερα ο προεδρος του και οι παρατρεχαμενοι, που βριζουν καθε τι αντιθετο με τις μιζερες αποψουλες τους, αποτελουν ενα κατεστημενο?
μηπως οταν η χωρα μαστιζεται απο τη νεοδημοκρατικη λαιλαπα της ανεργιας, του ασφαλιστικου, της ανυπαρκτης παιδειας απο δημοτικο μεχρι πανεπιστημιο, της ανεχειας των νεοπτωχων και αλλα χιλια προβληματα, ο εγκλωβισμενος απο βαρωνους και συμφεροντα και "ωριμος πια" προεδρος γιωργακης, δεν εχει τιποτε να πει?
μηπως ειναι τελειως ΑΠΩΝ?
αν ολοι μας εμεις οι ΠΑΣΟΚΟΙ βγουμε απο τη κομματικη μας ιδιοτητα και αναλογιστουμε τι δινουμε να καταλαβει ο απλος ψηφοφορος πολιτης αυτης της ρημαδας της χωρας μας, που το Σεπτεμβρη μας ψηφισε, θα βλεπαμε οτι στρεφει τα νωτα του σε μας πια.
ο Αλαβανος εχει ανακυρρηχτει αρχηγος της αξιωματικης αντιπολιτευσης.
πολλοι απο εμας προσπαθουμε να συγκρατησουμε το κοσμο να μη φυγει πια απο τις ταξεις του ΠΑΣΟΚ.
εμεις που ειμαστε οι κακοι, οι υπονομευτες!!!οι καλοι μετρανε ακομα τη πραμματια τους!!
απορω μετα την 11η νοεμβριου που ειναι το ΠΑΣΟΚ.
απορω εδω και τριαμιση χρονια που ειναι το ΠΑΣΟΚ.
που ειναι οι συντροφοι
που ειναι οι αγωνες.
απορω ακομα κι αν τελικα ο γιωργακης και τα τσιρακια του τελικα θελουν να επιβιωσει το ΠΑΣΟΚ απλα απορω!!!!!!!!!!!
καλω σε συστρατευση ολους τους bloggers της Aθηνας που ψηφισαν την ανανεωτικη και ριζοσπαστικη κινηση Βενιζελου!
ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΡΕΥΜΑ ΔΥΝΑΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΝΤΑΞΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ.ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΑΝΤΡΕΑ.ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλά τα λες φίλε μου αλλά ποιος σε ακούει....

"aris" είπε...

Το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα γεννήθηκε μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες -ελληνικές και διεθνείς- που επικρατούσαν στις αρχές τις δεκαετίας του 70'.। Ο διεθνής ιμπεριαλισμός και οι αποικιοκρατικού τύπου, σχέσεις εξάρτησης που επέβαλλε μεταξύ των χωρών Βορρά και Νότου, Ανατολής και Δύσης, η δικτατορία της χούντας, αποτέλεσμα της επιθετικής πολιτικής των ΗΠΑ, η αντικομμουνιστική υστερία και οι μετεμφυλιακές συνεχισσόμενες διώξεις της αριστεράς, η προσπάθεια τσακίσματος του λαικού κινήματος από τη ντόπια πλουτοκρατία αποτέλεσαν επιγραμματικά, τις συνθήκες μέσα από τις οποίες το ΠΑΣΟΚ γεννήθηκε και ανδρώθηκε.
Το 1981, για πρώτη φορά στην Ελλάδα σοσιαλιστικό κόμμα έρχεται στην εξουσία।"Οι ηττημένοι του εμφυλίου, οι εκτοπισμένοι, τα μιάσματα, αυτοί που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα,οι εργάτες, οι αγρότες, βρίσκουν στο ΠΑΣΟΚ, εκείνον τον πολιτικό φορέα που θα πραγματοποιήσει το όραμα της αλλαγής και θα οδηγήσει στον σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας και την εθνική απελευθέρωση". ।


Το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα υπήρξε κόμμα μαρξιστικό, επαναστατικό, που θέλησε να αλλάξει τις κυρίαρχες δομές, σπάζωντας τις παραδοσιακές ιμπεριαλιστικές σχέσεις εξάρτησης που διαπερνούσαν τη πατρίδα και η παρασσιτική δεξιά αστική τάξη είχε εργολαβικά αναλάβει να συντηρεί. Σε έναν ορισμένο βαθμό το κατάφερε(σε ποιό βαθμό θα το συζητήσουμε σε άλλο άρθρο)।


Το Πασοκ γεννήθηκε για να υπηρετήσει τον χιλιοβασανισμένο ελληνικό λαό από τη σκληρή, αντιλαική και αντεθνική δεξιά, να απελευθερώσει τη πατρίδα από τους διάφορους Πιουριφόι που αλώνιζαν ανενόχλητοι για δεκαετίες και κινούσαν τα νήματα της ελληνικής πολιτικής σκηνής।


Το Πασοκ πράγματι υπό αυτή την έννοια υπήρξε η συνέχεια του ΕΑΜ-ΕΛΛΑΣ κυρίως εαν υπολογίσουμε σε αυτό, τη λαική του βάση και όλους αυτούς που πλαισίωσαν το εγχείριμα। Για πολλά χρόνια κοσμούσαν τις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ οι αφίσσες του ΤΣΕ και του ΑΡΗ। Οι οργανικοί διαννοούμενοι της δεξιάς έκτόξευαν λίβελλους για το εθνικιστικό, εξτρεμιστικό, μαρξιστικό και τριτοκοσμικό ΠΑΣΟΚ και πράγματι δεν είχαν άδικο λέμε εμείς।


Η χαρισματική φυσιογνωμία του ιδρυτή και ο καθοριστικός ρόλος που αυτός έπαιζε, έδινε αφορμή στη δεξιά να μιλά ακόμα και για εθνικοσοσιαλιστικές(!) ή περονιστικές καταβολές του κινήματος! Η φασιστική κλίκα που για δεκάδες χρόνια κυβερνούσε τον τόπο δεν άντεχε να βλέπει τους " ξεβράκωτους" και "ξυπόλοιτους" αυτούς που δεν είχαν γραβάτα να φορέσουν" και "κυκλοφορούσαν με τα ζιβάγκο" να καταλαμβάνουν με τέτοιο θράσος την εξουσία...βρωμούσε η ανάσσα τους από τη πείνα έτσι λέγαν τα καθάρματα της καλής αστικής κοινωνίας για τους αριστερούς!
Το σχήμα "μητρόπολη-περιφέρεια" που αποτέλεσε με τον έναν ή άλλον τρόπο, σχηματικά, το ιδεολογικό σημείο αναφοράς του ΠΑΣΟΚ είχε τις ρίζες του στον οικονομολόγο μαρξιστή θεωρητικο Σαμίρ Αμίν που ακολοθούσε το κινέζικο μοντέλο σοσιαλισμου.
Η μάχη ενάντια στις ιμπεριαλιστικές δύο υπερδυνάμεις (με σαφέστατη όμως διάκριση μεταξύ τους και του ορισμένου προοδευτικού ρόλου που παίζει η ΕΣΣΔ) δεν ήταν παρά πρόταγμα εθνικής ανεξαρτησίας και αποσκοπούσε στην εναντίωση της δορυφοροποίησης της πατρίδας που προωθούσαν από κοινού η δεξιά και η παραδοσιακή ρεβιζιονιστική αριστερά।
Το Πασοκ δίκαια χαρακτηρίστηκε ως "η αριστερά της αριστεράς" τα χρόνια εκείνα, αφού δεν απέκλεισε ποτέ το ενδεχόμενο ακόμα και της ένοπλης σύγκρουσης με τους κρατικούς μηχανισμούς και τη δεξιά। Γεννήθηκε μέσα από το ΠΑΚ αλλά ακόμα και για πολλά χρόνια μετά τη μεταπολίτευση διατήρησε οργανωτικές δομές στρατιωτικού τύπου। Η επίσημη αριστερά παρέδωσε τα όπλα την εποχή της Βάρκιζας και από τότε δε θέλησε ποτέ να τα ξαναπίασει. Το ΠΑΣΟΚ ύμνησε τη εξέγερση τον Νοέμβρη του 73', το Κ.Κ.Ε μίλησε για εγκάθετους...και κατήγειλε τους 300 προβοκάτορες του Ρουφογάλλη...


Το ΠΑΣΟΚ γεννήθηκε και ενατιώθηκε ταυτόχρονα σε δύο πόλους:
1) την επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας κλίκας των υποτακτικών του, της φασιστικής δεξιάς δηλαδή, από τη μία
2) και από την άλλη του πασσιφισμού και της δουλικότητας της ρεβιζιονιστικής αριστεράς ως πρός τον σοσιαλιστικό μετασχηματισμό αλλά και της εξαρτημένης από την ΕΣΣΔ πολιτική της.


Τα πρώτα χρόνια πλαισίωσαν το ΠΑΣΟΚ αριστεροί όλων των αποχρώσεων (τροτσκιστές,μαοικοί,ριζοσπάστες της νέας αριστεράς, Γκραμσιανοί κτλ) ακόμα και παραδοσιακοί εθνικιστές που εμπνέονταν από τον περονισμό (βλέπε πχ αυτούς που ανήκαν στην αριστερή πτέρυγα του ΕΣΕΣΙ στην Ιταλία την εποχή της χούντας)।


Αυτή η "απίθανη" για κάποιους ιδεολογική και πολιτική σύγκλιση μεταξύ ετερόκλητων δυνάμεων αποτελεί για εμάς δείγμα της επαναστατικότητας , του δυναμισμού αλλά και της ελπίδας που εξέφρασε τα χρόνια εκείνα το ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΣ.


απο το blog: www.laikokinima.blogspot.com