Κυριακή 23 Μαρτίου 2008

ΠΑΣΟΚ: ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ

Καιρός να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα γύρω απο ορισμένες έννοιες και πρακτικές, που δε φάνηκαν στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και ούτε στα μετέπειτα βήματα, αυτή την εβδομάδα, αλλά που όλοι τα περιμέναμε.
1.Η έννοια "δημοκρατικό κόμμα" και οι γιαλαντζί διαδικασίες.
Ένα δημοκρατικό κόμμα, κάνει συνέδριο, οπου οι σύνεδροι αποφασίζουν για την ταυτότητα, το καταστατικό και τα πρόσωπα του κινήματος και δεοντολογικά δεν επιτρέπεται στον εκάστοτε πρόεδρο να ατοπεί και να επιβάλλει την όποια ουρανοκατέβατη ιδέα του (?), όσο παρορμητικός και απρόβλεπτος και να είναι, που και αυτο δεν επιτρέπεται σε ενα δημοκρατικό πρόεδρο.
Γι' αυτό λέμε, οτι το συνέδριο είναι το κυρίαρχο όργανο ενός κόμματος.
2. Η έννοια "κεντροαριστερα".
Η επανατοποθέτηση του ΠΑΣΟΚ στον ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΤΟΧΟ του επαναπροσδιορισμού του ως εκφραστή της κεντροαριστεράς δεν επετεύχθη!!!!!
3. Ο Κεινσιανισμός, ως κυρίαρχη οικονομική αρχή του κόμματος, σε παράλληλη πορεία με τον υγειή μετα-Μαρξισμό, ως κυρίαρχη κοινωνική ταυτότητα του Κινήματος.
Τα δύο αυτα απόλυτα μεγέθη, δοσμένα μέσα απο μια μίξη, που το συνέδριο θα ζύμωνε και θα επεξεργαζόταν.
Αντ' αυτού ειχαμε θεματικες ενότητες στο χάος!!!!!
4. Η έννοια ΣΕΒΑΣΜΟΣ, στις πρώην κυβερνήσεις της παράταξης.
Οχι θεοποίηση, αλλά ούτε και πέταγμα των υπουργών και υφυπουργών στα σκουπίδια, όπως εισηγήθηκε ο έχων τη μακρότερη υπουργική θητεία ΕΛΕΩ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΟΣ!!!!!
Ο σεβασμός και η αξιοποίησή τους στο κόμμα, ήταν πρωταρχικός παράγων ενότητας, μαζί με νέους ανθρώπους που θα έδιναν ορμητικότητα και πάθος!
Η έννοια λοιπόν ΣΕΒΑΣΜΟΣ απούσα κι αυτη!

Ένα συνέδριο 7000 συνέδρων, όπου αναλώθηκαν και πάλι σε λιστες, σε χειροκροτήματα και ψώνια στο mall!
Ένα συνέδριο που δεν έκανε τίποτε απο τα παράπανω τέσσερα στοιχεία και ουσιαστικά περιχαρακώθηκε στο ποιόν θα ψηφίσει για το έθνικο συμβούλιο, βάσει της κομματικής του τοποθέτησης.
Ένα συνέδριο, τέλος, που αρχικά εκλιπάρησε τη κωμωδία του Συνασπισμού για συνεργασία.
Είμαι τελείως αντίθετος!
Δεκανίκια το μεγάλο ΠΑΣΟΚ δε θέλει!
Η κεντροαριστερά μπορεί μόνη της να κερδίσει μεγάλη πλειοψηφία, αν κι εφόσον στοχεύσει στο κόσμο που είχε κάποτε, χωρίς "στροφές" χαζές που ζαλίζουν και σμικραίνουν το Κίνημα των μη προνομιούχων.

Ερχόμαστε λοιπόν μετά το συνέδριο στο εθνικό συμβούλιο, που τελικά απέδειξε οτι οι σύνεδροι, παρα τις αντιξοότητες, έπραξαν ενωτικά, σε αντίθεση με το πρόεδρο.
Ένα εθνικό συμβούλιο που κάπως μετρίασε τα χάλια του συνεδρίου.

Το εθνικο συμβούλιο τη Παρασκευή εξέλεξε ένα πολιτικό συμβούλιο με εκπλήξεις και καμπανάκια (τα τελευταια?) για τον GAP!
Ένα πολιτικό συμβούλιο που δεν είναι τελικά δικό του, αλλά σε μεγάλο βαθμό ανήκει στον αγωνιζόμενο κόσμο του ΠΑΣΟΚ!

Ακόμη και ο Γραμματέας εξελέγη με ισχνή πλειοψηφία, που αντικατοπτρίζει τη τάση των περισσοτέρων πια, για γενικευμένη αντίσταση στους αμερικανισμούς της ηγετικής ομάδας.

Πολιτικά συμπεράσματα της περιόδου απο 14/3/2008 εως και 21/3/2008 είναι τα εξης:
α. Αποτυχία της ηγεσίας να πείσει για την αλλαζονεία της μετεκλογικής της "επιτυχίας", καθώς και για τη κατρακύλα που έχει πάρει το ΠΑΣΟΚ στα μάτια του κόσμου!
β. Επιβεβαίωση των όσων έχουν ειπωθεί και αναλυθεί ιδεολογικοπολιτικά, αλλά και πρακτικά απο το μεγάλο Ρεύμα που ξεκίνησε απο τις 11/11/2007 και μετα!
Επικρότηση του επιπέδου και της βαρύτητας που έχει το Ρεύμα στο κόσμο, όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και γενικότερα στην Ελληνική κοινωνία.
γ. Αποτυχία της κάθε ομαδούλας που στήριξε το GAP να κυριαρχήσει.
Έτσι άρχισε η γκρίνια μεταξύ τους, τη στιγμή που το Ρεύμα (που έλεγαν οτι θα διαλυθεί),εμφανίζεται αρραγές, δυνατό και μπετοναρισμένο!

Δε χαίρομαι σύντροφοι για όλα αυτά!
Δεν είμαι ρεβανσιστής!
Στήριξα και θα στηρίζω το Ρεύμα για τα δικά μου "πιστεύω".
Αλλά είμαι μέλος του ΠΑΣΟΚ!
θλίβομαι που ο GAP άφησε να τον περικυκλώσουν τόσο ανομοιογενείς ομαδούλες, που μόνο το προσωπικό τους συμφέρον ακούν και άφησε εκτός νυμφώνος τόσο καιρό το μεγάλο κεντροαριστερό Ρεύμα, που έχει το 40% του κόσμου του ΠΑΣΟΚ και που αποδεικνύεται οτι ειναι το μόνο αρραγές κομμάτι που αγαπάει τη παράταξη και το μόνο που, στη παρούσα κατάσταση, μπορεί να δώσει νέα πνοή στο ΠΑΣΟΚ!
Δε μας περισσεύει κανείς σύντροφοι και όλοι έπρεπε να έχουν μπει στα πόστα που τους άξιζαν, χωρίς παρρωπίδες και χαζές προκαταλήψεις του παρελθόντος!
Δεν είμαι πια αισιόδοξος σύντροφοι!
Άλλη μια φορά χάσαμε το στοίχημα σαν "ΟΛΟ ΠΑΣΟΚ"!
Ο κόσμος δε πείστηκε απ' αυτό το συνέδριο και τις μετέπειτα κινήσεις του ΠΑΣΟΚ οσον αφορα τον GAP!
ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!!!