Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2008

ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟΤΕΡΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!!

Tο Έθνος της Κυριακής δημοσίευσε έρευνα της MARC.
Κάθισα και μελέτησα πολύ αυτή την έρευνα, για να παγιώσω κάποιες σκέψεις που πρέπει όλοι μας πια να εξετάσουμε.
έχουμε λοιπόν, κατα τις μετρησεις της MARC,
μια ανίκανη κυβέρνηση, μια κυβέρνηση σκανδάλων, μια κυβέρνηση που κουκουλώνει τη κατάσταση,
αλλά
με το ΠΑΣΟΚ, τα πράγματα θα ήταν τα ίδια ή και χειρότερα!
Έτσι
ο λαός δεν εμπιστεύεται κανένα στο χειρισμό των θεμάτων του κράτους και της καθημερινότητας.
Γι' αυτο
απογοητευμένος και απαθής προτίθεται να ψηφίσει ΝΔ, όχι για τίποτε άλλο αλλά για τον καραμανλή, που τον θεωρεί βέβαια, "το μη χείρον βέλτιστον"!
Η ΝΔ έχει μαζί της τις παραγωγικές ηλικίες και τους ανθρώπους πάνω απο τα 65.
Το μη χείρον βέλτιστον λοιπόν ψηφίζει ο λαός, αν και θα μπορούσε, πάντα κατα τις μετρησεις της MARC, να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ, αν αυτό είχε γίνει πειστικότερο και πιο δυναμικό κι αν εμπιστευόταν περισσότερο σα δυνάμει πρωθυπουργό τον GAP, τον οποίο όμως θεωρεί καλό παιδί πολιτικά αλλά λίγο για κυβερνήτη.
Έχουμε όμως
και μια δυναμική για το ΣΥΡΙΖΑ που κι αυτή δεν είναι επιλογή αλλά διαμαρτυρία και δυσαρέσκεια που αφορά το ΠΑΣΟΚ.
διαγράφοντας
το μεταπολιτευτικό μοντέλο των κομμάτων και γενικότερα της πολιτικής, όπως αυτή καθορίστηκε μετά τη χούντα, ο λαός βάζει στην άκρη και στερεί τη δυναμική απο τα δύο ακραία πολιτικά σχήματα: Κ.Κ.Ε. και ΛΑ.Ο.Σ. τα οποία δε πείθουν πια!
Η αιμορραγία
του ΠΑΣΟΚ, λαμβάνει χώρα, γιατί οι συμπληγάδες πια που το συνθλίβουν, δεν είναι πρόβλημα κομματικό τόσο, όσο πολιτικού χώρου.
Το κίνημα έχει εξαφανιστεί από κάθε πολιτικό χώρο κι έχει συνθλιβεί, από την έλλειψη πειστικής και ελκυστικής κεντροαριστερής ιδεολογικής και πρακτικά πολιτικής πλατφόρμας.
Έτσι αυτοί που φεύγουν, θεωρούν πια το ΠΑΣΟΚ, ένα κεντρώο ή κεντροδεξιό κόμμα. Στο χώρο αυτό όμως, σήμερα, πείθει περισσότερο η ΝΔ παρά το ΠΑΣΟΚ. Πέρασαν οι εποχές του χαρισματικού Αντρέα, που έλκυε δυνάμεις απο το τότε Κέντρο.
Από την άλλη
ο ΣΥΡΙΖΑ πείθει περισσότερο για αριστερή διαμαρτυρία ακόμα και αντιπολίτευση και έχει ελκυστικότερο πρόσωπο(έστω και μαρκετίστικο), απο αυτό του ΠΑΣΟΚ.
Άρα
δεν απομένει ζωτικός πολιτικός χώρος στο Κίνημα του σήμερα, που μπορεί να εγκατασταθεί και να πείσει, σα φορέας μιας εναλλακτικής εξουσίας.
Είναι αξιοσημείωτο,
οτι η ολοένα και μεγαλύτερη αιμορραγία του ΠΑΣΟΚ, εντάσσει στη λίστα αυτών που φεύγουν, ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό μελών και φίλων του κινήματος, που στις εσωκομματικές εκλογές του Νοέμβρη, ψήφισαν GAP!

Όλα τα παραπάνω είναι οι διαπιστώσεις μου απο την έρευνα.
Ας μη μείνουμε όμως σε αυτή κι ας αποδείξουμε οτι έχοντας υπ' όψιν τη πάρα πολύ άσχημη αυτή κατάσταση, το ΠΑΣΟΚ,έστω και τη τελευταία στιγμή, θα μπορέσει να επουλώσει τις πληγές απο τις οποίες αιμορραγεί και όχι να αναδεικνύει υγειή μέρη του σώματός του ως αιμορραγικά!
Πιστεύω
οτι τη τελευταία στιγμή ο GAP και το ηγετικό σχήμα που επέλεξε, θα αλλάξει συνεδριακή γραμμή πλεύσης και από ένα "μ' αγαπάτε?" συνέδριο, θα γίνει ένα αποτελεσματικό και ενωτικό συνέδριο, με απτά πια αποτελέσματα,(έστω και με αυτή τη σύνθεση που κάθε άλλο παρα δημοκρατική μπορεί να φαντάζει), για το κόσμο του ΠΑΣΟΚ, αλλά περισσότερο για τη κοινωνία που περιμένει απο εμάς τολμηρή, ατόφια, δυναμική αντιπολίτευση και ελπίδα εναλλακτικής εξουσίας!

Σκληρόν εστί(ν) προς κέδραν λακτίζειν!!!!!

Η δικαιολογία και μόνο για κάποιον blogger που εκβίαζε και η γενικοποίηση καταδίκης όλων των bloggers, φαντάζει ύποπτη!
Πέστε μου ένα χώρο που όλοι είναι αγγελούδια!
Μήπως όλοι οι δημοσιογράφοι είναι άγιοι?
Τουλάχιστον εδώ, μέσα στα bloggs δε μας λένε τι να γράψουμε!
Μοιάζει το όλο σκηνικό, σα τις πρώτες μέρες της ελεύθερης ραδιοφωνίας, όπου όσοι συμμετείχαν φάνταζαν σαν εξωγήινοι μπροστά στα κρατικά "καλά παιδιά"!
Κύριοι ας το πάρετε απόφαση.
Ο κόσμος βαρέθηκε τις προκάτ ζαχοπουλιακές ειδήσεις και πήρε την ενημέρωση στα χέρια του!
Μια ενημέρωση που σίγουρα θα περάσει πολλά μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Σίγουρα θα έχει και αήθεις και όλα τα φρούτα.
Πάνω απ' όλα όμως, θα έχει σοβαρούς ανθρώπους, που ελεύθερα θα εκφράζουν την άποψή τους και θα αναρτούν πραγματικές ειδήσεις, που δε θα ιεραρχούνται από συμφέροντα!
Κύριοι των καναλιών και των εφημερίδων,
Σκληρόν εστί(ν) προς κέδραν λακτίζειν!!!!!