Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2008

ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΑ!!!!

Χτες, Κυριακή, δέχτηκα, κατά τις 12 το μεσημέρι, ένα τηλεφώνημα από ένα σύντροφο για να συμμετάσχω στο προσυνεδριακό διάλογο σε κάποια δημοτική ομάδα.
Ξεκίνησε τη κουβέντα λέγοντας οτι "δέχτηκαν" να μας συμπεριλλάβουν στο διάλογο, μιας και ο Βενιζέλος "υπέστειλε τη σημαία του". Στην επισήμανσή μου οτι όλοι πρέπει να δείξουμε ενότητα, άρχισε να εκνευρίζεται και να μου λέει οτι δε δέχεται συμβουλές!
Φυσικά τον έκλεισα λέγοντάς του, οτι αυτές οι σταλινικές μέθοδοι δεν είναι το ζητούμενο σε ένα δημοκρατικό κίνημα σα το ΠΑΣΟΚ!
Μετά από όλα αυτά θέλω να τονίσω μερικά πράγματα:
1. ο Βενιζέλος δεν υπέστειλε καμιά σημαία, γιατί η σημαία δεν είναι δικιά του αλλά ανήκει στο ρεύμα που δημιουργήθηκε αυθόρμητα μετά την ήττα της 16ης Σεπτέμβρη!
2. Προτάξαμε όλοι μαζί την ενότητα σε βάρος του δίκιου μας!
Αυτό αν δε γίνει σεβαστό, δε πρόκειται να υπάρξει ενότητα, μιάς και η ενότητα δεν είναι μονοσήμαντο μέγεθος και δεν είναι δουλειά μόνο της μιάς πλευράς!
3. Είτε θα συμμετάσχουμε, είτε όχι, στο γιαλαντζί συνέδριο του Μάρτη με τους διορισμένους συνέδρους, αυτό το ρεύμα υπάρχει και θα υπάρχει! Η δημιουργία του ομίλου αναβλήθηκε, για να αφήσουμε το ΓΑΠ και τη παρέα του ανενόχλητους εσωκομματικά, ώστε να "δράσει" ανενόχλητος στο αντιπολιτευτικό του καθήκον, ώστε να μη χρεωθούμε εμείς την όποια αποτυχία του, λέγοντας για εσωτερικό εχθρό και μη κοιταζοντας την αλήθεια της κατρακύλας.
4. Δεν υπάρχουν εσωτερικοί εχθροί.
Αυτό όμως δε σημαίνει οτι ένα ΠΑΣΟΚ του 45%, που οραματιζόμαστε, δεν έχει ομόρροπες, αλλά διαφοροποιημένες απόψεις.
θα ήταν ίδιον του ΚΚΕ και τελείως βλακώδες, να θέλουμε 3.000.000 κόσμου που ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ να ομοννοεί σε μία και μόνη άποψη.
Ένας ενωτικός, αλλά πολυσυλλεκτικός, ιδεολογικοπολιτικά, χώρος, ήταν, είναι και θα παραμείνει το ΠΑΣΟΚ!
5. θα είμαστε παρόντες, επαινόντας τα καλά της ηγεσίας, συμμετέχοντες στις διεργασίες του ΠΑΣΟΚ, ΕΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ, κάνοντας αντιπολίτευση στη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, που είναι ο μόνος εχθρός, αλλά και κριτικάροντας τα κακώς κείμενα μέσα στο κίνημα, γιατί το αγαπάμε!
Όποιος αγαπάει σύντροφοι, κριτικάρει επικοδομητικά. Δε σιωπά!
Άν κάποιοι σύντροφοι νομίζουν στο αλάθητό τους,τότε ας πάνε ή στο βατικανό ή στο ΚΚΕ ή στο κόμμα του πλεύρη!
6.Το κεντροαριστερό ρεύμα δεν είναι ιδιοκτησία κανενός!
Μαζευτήκαμε σ' αυτό οι περισσότερο σκεπτόμενοι στο χώρο του ΠΑΣΟΚ και της κντροαριστεράς γενικότερα, αγωνιζόμενοι και αγωνιούντες για τη τύχη της παράταξης. Σίγουρα ο Βενιζέλος την εξέφρασε και την εκφράζει!
Αλλά δε τη ποδηγετεί.Είναι αγαπημένος μας σύντροφος και πρώτος μεταξύ ίσων!
Δεν έχουμε ανάγκη απο ένα "πατερούλη".
Είμαστε αυτάρκεις και σα προσωπικότητες και ως πολιτικά όντα.
Ας μη μας συγκρίνετε με ομαδούλες που χωρίς "πατερούλη", έστω και GAP style, ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ.
Για όλα αυτά σύντροφοι, ας αφήσετε κατά μέρους τις "επινίκιες" κουταμάρες κι ας στρέψουμε τα πυρά μας ομαδηδόν, προς τη νέα δημοκρατία, ώστε να φύγει απο το τόπο αυτή η χολέρα!
συντροφικά!