Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

ΣΕ ΣΕΝΑ ΜΙΛΑΩ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ!!!!!

«Έχω μεγάλη στενοχώρια σήμερα γυναίκα. Δε μου κάτσανε δυο αγώνες σίγουροι στο στοίχημα! Άσε που ο «ΜΠΑΟΚ» , η «ΑΕΓΚ» και ο «ΗΡΑΓΚΛΗΣ» τα σκάτωσαν στο Πρωτάθλημα. Σα να μην έφτανε αυτό ρε γυναίκα, μου χάλασε και ο αποκωδικοποιητής της NOVA και δε μπορώ να δω μπάλα.»
«Άχ άντρα μου κι εγώ να δεις τι έπαθα. Τελείωσε το Τούρκικο σίριαλ του μεσημεριού, αργούν ακόμα οι ξανθιές πρωινατζούδες στη τηλεόραση και το πεζοδρόμιο είναι γεμάτο φύλλα. Άσε που κανένας φίλος μου δεν ήταν online στα τσοντοσάιτ που εκτονώνουμε τη μοναξιά μας όλη μέρα.»
«Μπαμπά,μπαμπά! Άκου ένα αστείο. Ο μπαμπάς του Γιωργάκη ,που πάμε μαζί στη Τρίτη δημοτικού,δε του ‘χει πάρει προσωπικό υπολογιστή και του μιλάει για ακαταλαβίστικα πράγματα. Του λέει για κάτι Θερμοπύλες, ότι το Πάσχα δε γιορτάζουμε τη λαμπάδα ,το τσουρέκι και το αρνί όπως κάνουμε όλοι οι νοικοκυραίοι, αλλά γιορτάζουμε την ανάσταση κάποιου που λεγόταν Χριστός! Μπαμπούλη! Αύριο θα μου δώσεις λεφτά να πάω να φάω σουβλάκια, για πρωινό , μεσημεριανό και βραδινό, για να με ξεφορτωθείτε και να σας ξεφορτωθώ?»
Θα μου πείτε συμβαίνουν αυτά? Γυρίστε το μάτι δίπλα σας , γύρω σας , ακόμα και μέσα σας και θα δείτε όλα ή κάποια από αυτά.
Είναι βλέπετε ό,τι κατάλοιπο άφησε η δήθεν πρόοδος , η δήθεν εξέλιξη , η δήθεν νέα κοινωνία. Μια νέα τάξη πραγμάτων που το παράλογο το κάνει λογικό και το λογικό παράλογο. Για τους δημιουργούς αυτής της νέας κοινωνίας, αλλά και για τα θύματά τους , όπως οι παραπάνω ανθρώπινοι χαρακτήρες, η αγάπη είναι το παράλογο και το συμφέρον το λογικό. Ο έρωτας είναι πράγμα ανεπίτρεπτο και μόνο το χυδαίο sex πρέπει να κυριαρχεί. Η γιαγιά με τα παραμύθια στα εγγονάκια της είναι μια αστεία ιστορία , ενώ η γιαγιά που ξημεροβραδιάζεται στις τράπεζες και ξέρει τα spreads είναι κάτι το φυσιολογικό. Το να διδάσκονται τα παιδιά γλώσσα,μαθηματικά, ιστορία στο σχολείο, είναι κάτι αντιδημοκρατικό, ενώ το να περνάνε τη μέρα τους στο σχολείο μόνο με διαλείμματα, ανούσιες μουσικολογίες και θεατρικά παιχνίδια του στιλ, «η δίκη του Αϊ Βασίλη», είναι κάτι δημοκρατικό και ωφελεί τη μόρφωση των παιδιών.
Απορώ καμιά φορά ποιος φταίει. Οι νεοταξίτες υπαλληλίσκοι που δήθεν κυβερνούν ή η πλειοψηφία των πολιτών, που όσο χρονών και να ναι, είναι τόσο ανώριμοι, που ενώ βλέπουν πως ό,τι τους δίνουν είναι σκουπίδια, επειδή θα το πει κάποιος στη τηλεόραση θα το νομίσουν χρυσάφι.
Όλοι αυτοί που χτες το βράδυ σφάζονταν και καίγονταν στο Βόλο για μια ομάδα και για ένα ξεπουλημένο και ξεφτιλισμένο Πρωτάθλημα , είναι άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας. Άνθρωποι που τους χτυπάει η ανεργία, η ανέχεια ,η παραπαιδεία, ο παραπολιτισμός. Αν όλοι αυτοί ξεσηκώνονταν όπως χτες, επειδή η Ελλάδα πτωχεύει, όχι γιατί δεν έχει χρήματα, αλλά γιατί έτσι το θέλουν δέκα ξένα πρωτοπαλίκαρα και άλλα δέκα ντόπια υπαλληλάκια της νέας τάξης πραγμάτων, η Ελλάδα θα ξεβρόμιζε και θα άλλαζε σελίδα. Αυτό που φταίει,δεν είναι ότι έχουμε χάσει την εμπιστοσύνη των αγορών, αλλά ότι έχουμε χάσει την εμπιστοσύνη των θεών,των αξιών και των ψυχών μας.
Μία είναι η λύση! Επίσκεψη στην Ακρόπολη, στις Θερμοπύλες, στα Δερβενάκια, στο Πολυτεχνείο. Αν κοιτάξεις φίλε Έλληνα και νεοέλληνα, τα μάρμαρα εκείνων των μνημείων, αυτά θα σου φωνάξουν ότι η Χώρα σου είναι τόσο μικρή, μα τόσο υπέροχη, που από τους παλιούς καιρούς μέχρι και σήμερα και για πάντα , έχεις οριστεί από το Θεό και το Σύμπαν να φυλάς Θερμοπύλες. Αυτά τα μάρμαρα σε έχουν ξορκίσει στο τίμιο αίμα που έχουν απάνω τους, να σαι συνεχιστής των καλών αγώνων,για ψωμί , παιδεία, ελευθερία, αξιοπρέπεια, ελπίδα και χαρά.
Δ ε θα πάψω στιγμή να στο λέω βρε Έλληνα ,όσο γραφικός και να φαίνομαι: ΒΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΒΟΥΚΙ ΣΟΥ, ΤΙΝΑΞΕ ΤΗ ΣΚΟΥΡΙΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΒΑΛΑΝ ΠΑΝΩ ΣΟΥ, ΔΕΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΦΩΝΑΞΕ ΤΟΥΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΑΞΕΙ: «ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΥΡΙΖΕΙ ΧΑΡΑ, ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ»!!!
ΑΓΑΠΑ ΤΟ ΤΟΠΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ Σ’ ΑΓΑΠΗΣΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ!!!!
ΜΠΡΟΣΤΑ!